top of page

A Nemzetközi JIAIDO Egyesület első iskolája 2013 óta működik Budapesten. Központjában, a szőlősgyöröki Mauna Házban rendszeresen szervez nyári táborokat, elvonulásokat, melyeket Ajiit, a JIAIDO alapító mestere vezet. 

Célunk, hogy az egyedülállóan hatékony önfejlesztő módszert minél szélesebb körben elérhetővé tegyük itthon, és világszerte.

Gyakorolj velünk Te is és válj a JIAIDO Egyesület tagjává és képviselőjévé városodban!

AJIIT, A JIAIDO ALAPÍTÓJA
Ajiit, the founding Master of JIAIDO

Ajiit (ejtsd: Adzsit) spirituális tanító, akinek világos és praktikus tanításai irányt mutatnak, hogy a hétköznapokban megtaláljuk a belső békét és rátaláljunk az önmagunk felé vezető útra.​

Egészen fiatalon kezdte a karate gyakorlást, 18 évesen már saját dojo-t nyitott. A fizikai szinten túl, ahogy karate mesterré vált, figyelme a harcművészetek spirituális háttere felé fordult. Gyakran meditált és gyakorolta a zazen, a csendes ülés művészetét. A fegyelem és gyakorlás nagy hatással volt jelleme alakulására.

23 éves korában ország és kultúra váltás hatására felébredt benne a vágy, hogy felfedezze azt, ami állandó a körülötte gyorsan változó világban. ​Hogy jobban megértse az emberi elme működését, a személyiséget alakító tényezőket, elvégzett pszichoterápia és akupunktúra képzést is, majd pszichiátriai ápolóként kezdett dolgozni. Munkájából adódóan nagy tapasztalatra tett szert különböző típusú fizikai, mentális és pszichés problémák kezelésében.

Ajiit, a JIAIDO alapítója

Spirituális ébredésének pillanata, amely egész életét átalakította, 2007-ben következett be egy megvilágosodott mester szatszangján.

Pár évvel később Ajiit, felhasználva a harcművészetekben szerzett több mint 35 éves tapasztalatát és tudását a pszichoterápia és akupunktúra terén, létrehozta a JIAIDO-t, ezt az új, személyiség- és tudatosságfejlesztő rendszert.

 

Ajiit munkája két szinten történik: a személyiség és a Valódi Én szintjén. Módszere egyrészt eszköz az egyéni, személyes fejlődés kiteljesítéséhez, ugyanakkor mindig az önfelfedezés felé mutat. Ez a két szint szorosan összefügg, hiszen minél érettebb és fejlettebb a személyiség, minél kevesebb érzelmi és mentális probléma terheli, annál könnyebb felismerni, hogy kik is vagyunk valójában.

Ajiitról részletesen itt olvashatsz többet

Oktatóink
OKTATÓ CSAPAT
Herczeg Judit, JIAIDO Guide

Herczeg Judit, JIAIDO Guide

 

“A gyakorlás egy teljesen új utat nyitott saját magam megismeréséhez. A JIAIDO által rájöttem, hogy nagyon sok akadályozó korláttól megszabadulhatok, amikről korábban azt gondoltam, hogy meg kell tanulnom elfogadni és megszeretni. Emellett számtalan új képességet is felfedezhetek magamban. Ettől nemcsak kiegyensúlyozottabbak lettek a hétköznapjaim, de teljesen új lehetőségek is megnyíltak az életemben.

Szeretném, ha minél több gyerkőc és felnőtt számára is elérhető lenne ez a holisztikus rendszer.”

Tasnády Rita, JIAIDO Guide

Tasnády Rita, JIAIDO Guide

“A JIAIDO-ban a legnagyobb érték számomra az, hogy mindig összekapcsol saját magammal, és olyan belső változásokat indít el bennem, amire más módszer korábban nem volt képes. A helyükre kerülnek a dolgok bennem. Minőségi időt tudok szentelni a fontos dolgoknak, sokkal inkább jelen vagyok az életemben, mint korábban. Egyrészt belső utazás, önmegismerés, másrészt belső építkezés is. Folyamatos fejlődés, növekedés, gazdagodás."

Tasnády Fanni, JIAIDO Guide

Tasnády Fanni, JIAIDO Guide

“A JIAIDO minőségi változást hozott az életembe, mentális, érzelmi és fizikai szinten. Eszközt adott, valódi lehetőséget arra, hogy megismerjem elmém működését, kilépjek a korlátaim mögül és találkozzam azzal a minőséggel, ami valójában vagyok. Folyamatos fejlődésre sarkall, segít, hogy kibontakoztathassam a bennem rejlő képességeket. Szeretetet, elfogadást, mély megértést és új lehetőségeket hozott a mindennapjaimba, valódi figyelemmel és jelenléttel táplálja a lényem. Az, aki egyszer megtapasztalja saját tiszta állapotát, nem lesz képes lemondani róla. Hiszen valójában mindannyian ezt keressük - ki kívül, ki belül - az utat önmagunk szeretetéhez."

Brunner Éva, JIAIDO Guide

Brunner Éva, JIAIDO guide

"A JIAIDO gyakorlása a legfontosabb dologra tanított meg, arra, hogyan tudom lecsendesíteni az elmém. Az, hogy ezt megtanultam, segített összekapcsólodni saját magammal.

Folyamatosan nyitottá és befogadóvá tesz, és azt is segít felismerni, hogy valójában ki nem vagyok. Megtanított más szemszögből látni a világot. Adott egy érzelmi, mentális stabilitást."

Ghoneim Amani Pariya, JIAIDO and meditation Guide

Ghoneim Amani, JIAIDO meditation guide

bottom of page