top of page

Hogyan koncentrálj a céljaidra? 5 rövid tipp képekkel

1. TANULD MEG TARTANI A FÓKUSZT

Mindegy, milyen típusú céljaid vannak, fontos, hogy képes legyél elérni oda, ahová szeretnél. Ehhez tiszta irányokra és erős koncentrációs készségre van szükséged.

A mai kor egyik kihívása, hogy jelentős mértékű, figyelmünkért versengő ingerrel kell nap mint nap megküzdeni. Ezért meg kell tanulnunk ebben a környezetben is mentálisan erősnek, fókuszáltnak lenni.

A figyelmi, fókuszálási képesség fejleszthető. Hasonlóan ahhoz, ahogy az izmaid edzése történik, ha időt és energiát szánsz rá, rendszeres mentális tréninggel folyamatosan erősítheted.

2. TUDD, MIKOR KELL SZÜNETET TARTANI

A fontos céljaidhoz vezető úton gyakoriak a megoldandó nehézségek, amikkel muszáj megküzdened, hogy tovább tudj haladni.

Nagyon fontos, hogy teremts időt és teret magadnak arra, hogy el tudj távolodni ezektől a problémáktól annyira, hogy újra lásd a fától az erdőt.

A mozgásmeditáció amellett, hogy nagyon jó hatással van a testedre, a meditáció minden pozitív hatását is hordozza: kivezet a kavargó gondolataidból, lecsendesíti az elméd. Az így nyert letisztult gondolkodási folyamat hozzásegít a legjobb megoldás megtalálásához.

3. HOZD EGYENSÚLYBA MAGAD

Mindegy, mennyi dolgod van, fontos, hogy megtaláld az egyensúlyt az aktivitás és a feltöltődés, a teendőidre és a magadra fordított figyelem között. Feladataid mindig lesznek, de találnod kell időt önmagad fejlesztésére is.

Heti rendszerességgel szánj legalább 3-4 órát a belső fejlődésedre és a feltöltődésre. Több energiád lesz, hatékonyabban végzed a feladataidat, és sokkal türelmesebb leszel a környezeteddel is.

4. ÉLJ KREATÍVAN

Az emberi lét egyik alapvető része a teremtő, kreatív energia, ami benned is jelen van. Mindegy miben nyilvánul meg, barkácsolásban, festésben, az öltözködésed harmóniájában, a kreatív problémamegoldásban, szervezésben, táncban, mondanivalód megfogalmazásában, a lényeg, hogy élj vele!

Az alkotás lényege nem az eredmény maga, hanem az alkotó tevékenység örömteli, önfeledt folyamata. Ezért ahogy haladsz, ne csak az eredményt tartsd a szemed előtt, hanem élvezd az utat is, ami oda vezet.

5. ADJ TERET AZ ÚJNAK

A céljaid eléréséhez elengedhetetlen, hogy te magad is fejlődj. Képességeid fejlesztésével egyre messzebbre juthatsz. Ezért ne válj a megszokásaid rabjává! A komfortzónát elhagyva bármely életkorban számtalan újdonság vár rád. A nyitottság az újra, a tanulási képesség, a mentális rugalmasság új ötletekhez, új megoldásokhoz segíthet.

 

A JIAIDO segít rugalmasabbá válni, képességfejlesztő hatását pedig a hétköznapi életedben is észreveszed: könnyebben veszed az akadályokat és életed részévé válik a belső növekedés. Ha szeretnél többet megtudni erről a modern életvitelre szabott mozgásmeditációs módszerről, akkor kövess minket Facebookon, nézz körül itt, a blogunkon vagy gyere el próbaóránkra!

Kiemelt bejegyzés
Korábbi bejegyzések
Archív
Címkék
Kövess minket
bottom of page