top of page

Folyamatosan pörögsz fejben? Állj meg egy kicsit! 3/1

Ha már azt észrevetted magadon, hogy sokat agyalsz terméketlenül, hogy időről-időre azon kapod magad, hogy egy sztorit játszol le fejben sokadszorra, mit is kellene / kellett volna máshogy - akkor már jó úton jársz! Ugyanis a legtöbben rengeteg időt töltenek ezzel, de kevesen vannak ennek tudatában. :)

Hetente megosztunk egy hétköznapokban alkalmazható, bármikor elérhető trükköt, amivel kikapcsolhatsz a mókuskerékből. Próbáld ki!

3/1 - HA PIROS, AKKOR ÁLLJ!

Mindegy, milyen eszközzel közlekedsz nap mint nap, az garantált, hogy piros lámpát kapsz! Használd ki ezt az időt!

Ha a napokban jártadban-keltedben pirosat mutat az útjelző, ne csak fizikailag állj meg!

Ha meglátod a lámpát, bármin is gondolkodtál egészen odáig, tarts szünetet - amíg a lámpa újra zöldre nem vált.

Tudatosan szakítsd meg az aktuális gondolatkört.

Mégis hogyan? Például kezdj el a testedre figyelni, (egyszerű, de nagyszerű gyakorlat) ahogy ott állsz az úton, ahogy a lábad érinti a talajt vagy a pedált, ahogy a szél érinti az arcod, ahogy lélegzel, ahogy dobog a szíved, stb. Rengeteg érzetet tudsz segítségül hívni, hogy ezekre fókuszálva az örökkévalóságnak tűnő - a valóságban körülbelül 1-2 percen belüli - megállásban ne kapcsolj vissza oda, ahol korábban voltál.

Bármin is törted a fejed addig, tartsd magad a mentális szünethez! Ha azon kapod magad, hogy újra gondolkodsz, tereld vissza a figyelmed a testérzeteidre.

Mikor újra zöld a lámpa, visszatérhetsz a szünet előtti témádhoz - már ha érdemesnek tartod rá.

Meg fogsz lepődni, mennyi lényegtelen dolog fut át bennünk észrevétlen! Persze ott vannak a fontosak is, amin érdemes törni a fejed - a tudatos szünet a jó megoldás megtalálásában is sokat segít majd!

Comments


Kiemelt bejegyzés
Korábbi bejegyzések
Archív
Címkék
Kövess minket
bottom of page