top of page

Figyelem és fókusz fejlesztés a gyakorlatban

Tudtad, hogy a figyelem és a fókusz fejleszthető mozgásmeditációval és rendszeres edzéssel, gyakorlatokkal?Korunk egyik legnagyobb nehézsége a figyelemhiány, mely jelentős hatással van a mindennapi életvitelünkre, az önmagunkhoz és másokhoz fűződő kapcsolatunkra, és a munkával kapcsolatos feladataink elvégzésére.


A figyelemhiány oka gyakran egy nehéz, vagy fájdalmas élethelyzet a múltból.

Életünk során mindannyian átélünk olyan válsághelyzetet, vagy hosszan elhúzódó stresszt, amely mély és káros hatással van az idegrendszerünkre, a mentális és érzelmi képességeinkre. Ennek azonban csak a tüneteit vesszük észre, mivel maga a folyamat észrevehetetlen marad a számunkra.

Azt tapasztaljuk, hogy nem tudjuk a figyelmünket irányítani, folyton a múlton rágódunk, vagy a jövő miatt aggodalmaskodunk, rengeteg gondolat kavarog egyszerre a fejünkben, nehezen tudunk koncentrálni és fókuszálni. Állandó nyugtalanság, az érzelmek kezelésének hiánya, döntésképtelenség, halogatás, szétszórtság, feledékenység jellemzi ezt az állapotot.


A figyelem helyreállításának és fejlesztésének kulcsa a jelen pillanat. Az, hogy megtanuljunk itt és Most létezni, a múlt vagy jövő helyett.

A JIAIDO mozgásmeditáció ezt a lehetőséget kínálja, és ennél még sokkal többet. A figyelem helyreállítása mindössze az első lépés az önmagunk felfedezése, a személyes és spirituális fejlődés útján.


A JIAIDO gyakorlás során összekapcsolódunk saját magunkkal és megtanuljuk, hogyan hozzuk és tartsuk a figyelmet a jelen pillanatban.

A mozdulat, légzés és ritmus harmóniájára való összpontosítás által az elme elcsendesedik, a gondolatok a háttérbe kerülnek és megtapasztaljuk a pillanat, a jelenlét csendjét és nyugalmát.

Felébred bennünk egy energia, a tudatosság, az élet energiája, mely holisztikus hatással van egész szervezetünkre, az idegrendszerre, a fizikai, érzelmi és mentális állapotunkra.

​Új kapcsolatot alakítunk ki a testünkkel, saját magunkkal és a környezetünkkel.

Minél tovább tartjuk fenn ezt az állapotot, annál nagyobb hatással lesz a bekövetkező változás az életszemléletünkre, a viselkedésünkre és az érzelmi válaszainkra.


Tudatos gyakorlás által teljesen átalakíthatjuk az életünk minőségét. 

JIAIDO - Út Önmagunk szeretete felé

A JIAIDO mozgásmeditáció holisztikus módszere az emberi létezés minden szintjével dolgozik. Elvezeti a testet és az elmét a csend állapotába irányított gyakorlatok, fókusz, légzés és ritmusok kombinációjával.

A JIAIDO az önfejlesztés művészete, a bennünk szunnyadó tudatosság energiájának felébresztése által. Lehetőséget teremt új kapcsolat kialakítására testünkkel, gondolatainkkal és érzelmeinkkel, és fokozatosan elvezet valódi természetünk felfedezéséhez, létezésünk igazságának felismeréséhez.


Ha szeretnél Te is elkezdeni egy hatékony módszerrel magadon dolgozni, jelentkezz a következő Kezdő csoportba.


Comments


Kiemelt bejegyzés
Korábbi bejegyzések
Archív
Címkék
Kövess minket
bottom of page