top of page

Halld meg a saját belső hangod

A boldogság, a lényeg nem kívül van, hanem bennünk rejlik. Ezt halljuk, tudjuk, sőt, mi magunk is mondjuk, de értjük-e valójában, hogy ez mit jelent? És még ha értjük is, hozzáférhető-e most a boldogság számunkra?


Sokszor ismétlődő téma mostanában, hogy az internet sokszínű kínálatában, a különböző irányzatok világában mennyi elérhető lehetőség van, mennyi mindent ki lehet próbálni az életünk során. Bármit megtanulhatunk, bármivel foglalkozhatunk, a lehetőségek tárháza végtelen. Úgy tűnik azonban, hogy ma már éppen a kínálat sokszínűsége teszi nehézzé a választást. Hogyan találjuk meg az irányt, mi alapján hozzuk meg a döntést? Amikor pedig végre kiválasztunk valamit a széles skáláról, hirtelen felbukkan a következő kérdés: de hogyan kötelezzem el magam egy módszer mellett? Hiába érzem, hogy jó nekem, hiába tetszik, mégis ott bujkál az érzés, hogy talán ezáltal lemaradok valami másról, valami jobbról. Ha ez az érzés felerősödik bennünk, ha hagyjuk, hogy folyton a háttérben duruzsoljon, akkor egy idő után kiugrunk abból, amiben vagyunk, és rohanunk a következő lehetőség felé. Ott egy ideig megint megnyugszunk, de aztán a kör kezdődik elölről, hiszen nem oldottuk fel a belső feszültséget, az állandó keresést, és észre sem vesszük, hogy valójában megérkeztünk oda, amit kerestünk.


A JIAIDO arra bátorít, abban támogat, hogy elkezdj bízni magadban, hogy meghalld a saját belső hangodat. Nem a zajt, nem a társadalom nyomását, hogy mindig válts, hogy mindig csinálj valami újat, hogy bizonyíts, hogy nehogy lemaradj valamiről. Amit keresel, Benned van. Önmagadat keresed, a lényedet, az erődet, az összekapcsolódást. Keresheted önmagadat egy partnerben, a munkádban, egy új hobbiban, de csalódni fogsz, mert ezek közül semmi nem állandó, semmi nem stabil. A boldogság, a lényeg nem kívül van, hanem bennünk rejlik. Ezt halljuk, tudjuk, sőt, mi magunk is mondjuk, de értjük-e valójában, hogy ez mit jelent? És még ha értjük is, hozzáférhető-e most a boldogság számunkra? Olyan sokáig néztünk kifelé, kerestünk a világban, hogy az út hazafelé egyre hosszabbnak tűnik. De néha eléd jön egy lehetőség, amely megfog. Kipróbálod, és megtapasztalsz valamit. Úgy nevezed, hogy béke, csend, nyugalom, ellazulás, kioldódás. Ha megérzed ezt, akkor bízz benne, tarts ki, maradj vele. Maradj akkor is, ha a világ arra buzdít, hogy rohanj tovább, mint mindenki más, mint ahogy Te is tetted eddig. Ami kívül van, ideiglenes csupán, pillanatnyi jó érzés. Maradj azzal, ami állandó, maradj önmagaddal, és nagyon meg fogsz lepődni azon, amit találsz.


 

JIAIDO - Út Önmagunk szeretete felé


A JIAIDO mozgásmeditáció holisztikus módszere az emberi létezés minden szintjével dolgozik. Elvezeti a testet és az elmét a csend állapotába irányított gyakorlatok, fókusz, légzés és ritmusok kombinációjával.


A JIAIDO az önfejlesztés művészete, a bennünk szunnyadó tudatosság energiájának felébresztése által. Lehetőséget teremt új kapcsolat kialakítására testünkkel, gondolatainkkal és érzelmeinkkel, és fokozatosan elvezet valódi természetünk felfedezéséhez, létezésünk igazságának felismeréséhez.


Ha szeretnél Te is elkezdeni egy hatékony módszerrel magadon dolgozni, jelentkezz a következő Kezdő csoportba.

Comments


Kiemelt bejegyzés
Korábbi bejegyzések
Archív
Címkék
Kövess minket
bottom of page